Hyvä tietää: Apua auringon polttamalle iholle

Lämpimät kesäpäivät kutsuvat ottamaan aurinkoa – niin rannalla, uimalassa kuin iltaa vietettäessä. Jos et ole levittänyt sitä ennen aurinkovoidetta, ihosi on seuraavana päivänä auringon polttama. Vinkeillämme annamme sinulle apua auringonpolttamiin ja huolehdimme siitä, että auringon polttama ihosi paranee nopeammin!

Summer Scents Beach Look Aurinkorasva Aurinkosuoja hiuksille! Aurinkosuoja jokaiselle ihotyypille! Hyvä tietää: Apua auringon polttamalle iholle

Mitä sinun tulisi tehdä auringonpolttamia vastaan!

Heti kun huomaat, että ihosi punottaa ja tunnet ihosi palaneen, palaneelle iholle tulee asettaa kylmä, kostea kääre. Voit myös mielellään kietoa jääpaloja pyyhkeeseen ja asettaa ne palaneeseen kohtaan. Jäähdytysprosessi poistaa ihosta lämpöä ja lieventää ihon punotusta. Älä altista ihoasi uudelleen stressitilanteelle, vaan etsi itsellesi varjoisa paikka loppupäiväksi. Tartu usein vesipulloon, jotta kehosi saisi myös riittävästi nestettä. Levitä iholle kevyt rasva, jossa on parantavia ainesosia.


Kuinka kauan auringonpolttama polttaa iholla?

Yhtenä päivänä liian pitkään auringossa ja seurauksena auringonpolttaman epämukava tunne. Useimmiten kysytty kysymys sen jälkeen on: Kuinka kauan se kestää? Kuinka pääsen siitä eroon mahdollisimman nopeasti? Auringonpolttama ja punottava iho ei vaikuta kovin esteettiseltä, mutta auringonpolttamalla voi olla myös pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Ensiksi on erotettava, onko kyseessä lievä vai vakava auringonpolttama.

> Lievä auringonpolttama: Merkittävää lievälle auringonpolttamalle on, että iho punottaa, mutta on kipeä vain, kun punottavaan kohtaan kohdistuu painetta. Jos auringon polttama kohta on kipeä vain, kun esimerkiksi kosketat ihokerrosta, silloin ihosi paranee viikon sisällä auringonpolttamasta.

> Vakava auringonpolttama: Toisin kuin lievässä auringonpolttamassa vakava auringonpolttama tuntuu punottavalla iholla myös ilman muuta vaikutusta. Äärimmäisessä tapauksessa polttamat muodostavat rakkuloita ihon pinnalle. Tällöin tulisi hakeutua nopeasti lääkäriin ja neuvotella tämän kanssa jatkotoimista optimaalisen paranemisen mahdollistamiseksi. Vakava auringonpolttama voi kestää jopa 6 viikkoa.

Meidän vinkkimme, jos aurinko on jo päässyt polttamaan!

"1) Hakeudu varjoiseen paikkaan: Nyt se on jo tapahtunut - olet polttanut ihosi. Viimeistään nyt sinun tulisi etsiä itsellesi pakopaikka varjosta. Jos huomaat auringonoton jälkeen, että aurinko on polttanut selkääsi tai rintaasi, käytä T-paitaa suojataksesi ihoasi auringonsäteilyltä.

2) Ota kylmä suihku! Ihosi on ylikuumentunut, punainen ja kipeä! Toimi sitä vastaan jääkylmän suihkun avulla. Näin poistat ihostasi kipua aiheuttavan kuumuuden!

3) Voitele säännöllisesti: Kun ihosi on rauhoittunut ja jäähtynyt, seuraava vaihe on ihon suurialainen voitelu. Käytä kostuttavaa voidetta. After-Sun voi tehdä ihmeitä ärsyyntyneelle ja punertavalle iholle.

4) Juo paljon! Palovamma on merkkinä lisääntyneestä nesteentarpeesta. Juo säännöllisesti vettä, kylmää teetä ja laimennettuja mehuja. Juo, juo, juo! "


Hoidon jälkeen on ennen After Sunia!

Kotikonsteja auringonpolttamaan!

 

> Jogurtti ja rahka: Nämä kaksi elintarviketta löytyvät helposti jääkaapista. Levitä rahka tai jogurtti naamion tavoin auringon polttamiin kohtiin – viilentävä vaikutus tuntuu heti. Tällöin on huomattava, että maski on otettava iholta melko pian, ennen sen kuivumista.

> Aloe vera: Viimevuosina Aloe Vera -kasvi on levinnyt lähes kaikkiin kotitalouksiin. Kosteuttavan ominaisuutensa ansiosta se tekee ihmeitä ihon ilkeälle punotukselle. Sitä varten on leikattava pala kasvia ja kasvin sisältä tuleva geelimäinen neste levitettävä punertavaan kohtaan.

> Kookosöljy: Vielä yksi kotitaloudesta löytyvä aine, jonka ainesosat auttavat tukemaan ihon uusiutumista. Ravintoaineilla on tulehdusta ehkäisevä ja ihoa viilentävä vaikutus.

 

Auringonpolttama päänahassa

Jos on jo liian myöhäistä, seuraavat vinkit auttavat onnistumaan taistossa:

> Öljykuuri: Tähän soveltuvat päälle tarkoitetut hoitotuotteet, kuten kookos- tai manteliöljy. Ihannetapauksessa öljy saa vaikuttaa ihoon yön yli ja se pestään aamulla pois miedolla shampoolla, jossa ei ole parabeeneja.

> After-Sun-suihke päälle: Kuten kehossa, After-Sun-tuote on tarkoitettu jäähdyttämään ihoa ja palauttamaan sen kosteutta.

> Päänahan kuorinta-aineita ja hiusten föönausta tulisi tällöin välttää.

> Käytä pehmeää, luonnollista harjaa hiusten kampaamiseen.

Mitkä ovat auringonpolttaman oireet päänahassa?

 

> Punottava päänahka

> Turvonneet kohdat ihossa

> Kipu kammattaessa

> Pääkipu

> Verenkierto-ongelmat, pahoinvointi ja huimaus

 

Yksi tärkeimmistä vinkeistä on: Stay Hydrated! Juo vettä niin usein kuin voit ja säilytä näin kehosi nestetasapaino! Näin kehosi pystyy palautumaan nopeammin.