Syväpuhdistava shampoo

30 Tuote
8
5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Kuinka syväpuhdistava shampoo vaikuttaa?

Ovatko hiuksesi nopeasti rasvoittuvat tai voimattoman tuntuiset? Aina syynä ei ole yksinomaan hiustyyppi. Hoito- ja muotoilutuotteet ovat suosittuja apureita, joilla saat pidettyä hiukset kuosissaan. Niillä on kuitenkin myös negatiivinen vaikutus, ne nimittäin kerääntyvät hiuksiin. Päänahkaan jää aina vain enemmän jäänteitä tuotteista, mikä estää vaikuttavia ainesosia pääsemään sisään hiuksiin. Tällöin tarvitaan syväpuhdistavaa shampoota.

Jotta tali, silikonin jäänteet ja muotoilutuotteet saadaan poistettua kunnolla, syväpuhdistava shampoo sisältää voimakkaita tensidejä. Nämä pinta-aktiiviset ainesosat irrottavat päänahasta kaiken sinne kuulumattoman. Tensidit kuitenkin kuivattavat hiusta, jonka vuoksi käsittelyn päätteeksi kannattaa aina käyttää ravitsevaa hiusnaamiota.

Milloin kannattaa käyttää detox-shampoota?

Pääsääntönä voidaan pitää, että niin usein kuin tarpeen, mutta niin harvoin kuin mahdollista. Älä missään tapauksessa käytä detox-shampoota päivittäin. Seuraavissa tapauksissa sen käyttö kuitenkin kannattaa:

  • Lomalla: Et halua jättää kloorivettä vaikuttamaan hiuksiisi. Sen vuoksi syväpuhdistava shampoo kannattaa pakata mukaan lomamatkalle.
  • Jos käytät paljon erilaisia muotoilutuotteita: Kun muotoiluvaahtoa, geeliä ja hiuskiinnettä käytetään yhdessä, kampaus pysyy varmasti kuosissaan. Tuotteista jää kuitenkin helposti hiuksiin sitkeitä jäänteitä, jotka kannattaa poistaa syväpuhdistavalla shampoolla.
  • Ennen värikäsittelyä: Ennen uuden, raikkaan värin levittämistä hiuksien täytyy olla puhtaat.
  • Vaikutuksen hävitessä: Jos hoitotuotteet yhtäkkiä eivät enää vaikutakaan halutulla tavalla, hiukset saattavat olla ylikuormittuneet.
  • Käyttäessäsi Curly Girl -metodia: Myös tällöin sinun kannattaa toisinaan puhdistaa hiukset intensiivisesti syväpuhdistavalla shampoolla.

Useista hyödyistä huolimatta syväpuhdistavalla shampoolla on myös yksi suuri haittapuoli: sen liiallinen käyttö kuivattaa hiuksia. Lisäksi kaikki ihmiset eivät kestä voimakkaita tensidejä. Sen vuoksi tuote onkin hyödyllinen hankinta, mutta sitä kannattaa käyttää vain tarvittaessa.

Syväpuhdistavat shampoot ja sulfaatit

Näitä ainesosia kritisoidaan yhä useammin. Useat valmistajat ovat luopuneet voimakkaiden tensidien käytöstä, sillä yhä useammat ihmiset haluavat välttää niitä. Kuitenkin intensiivisesti puhdistava detox-shampoo ei toimi ilman seuraavia ainesosia:

  • Sodium Lauryl Sulfate
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Sodium Coco Sulfate
  • Sodium Polystyrene Sulfate

Hyvä uutinen on, että useat syväpuhdistavat shampoot sisältävät yhdistelmän useita eri tensidejä. Tämä vähentää ärsytysmahdollisuutta.

Syväpuhdistavan shampoon käyttö

Syväpuhdistavan shampoon käyttö on yhtä yksinkertaisia kuin muidenkin shampoiden. Kastele hiukset, levitä shampoo, hiero hiuksiin ja huuhtele pois. Käytettävä tuotteen määrä riippuu valmistajan ohjeista ja hiusten määrästä. Älä käytä shampoota kuitenkaan liikaa. Näin suojaat ympäristöä ja toisekseen pullo riittää pidempään.

Osta syväpuhdistava shampoo edullisesti parfumdreamsiltä

Etkö ole vielä aiemmin kokeillut detox-shampoota? Sen avulla hoidat kerralla kuntoon useita hiusongelmia: kiharat näyttävät jälleen eloisilta, hiusten tyvi tuntuu raikkaalta, päänahka voi jälleen hengittää ja hiukset vaikuttavat kaiken kaikkiaan sileämmiltä. Parfumdreamsiltä löydät syväpuhdistavia shampoita useilta eri merkeiltä edulliseen hintaan.