Kosteuttava shampoo

183 Tuote
731
5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Kosteuttava shampoo – salainen ase elottomia hiuksia vastaan

Toivoisitko hiuksiisi enemmän kiiltoa ja sileyttä? Silloin kannattaa panostaa hiusten hoitoon. Kosteuttava shampoo toimii ensiapuna pörröisille ja kuiville hiuksille, joita muotoilu ja aurinko ovat rasittaneet. Tämä tuote onkin jokaisen kylpyhuoneen perusvaruste.

Kuinka kosteuttava shampoo toimii?

Lyhyesti: se tyydyttää kuivien ja vahingoittuneiden hiusten kosteuden tarpeen. Tähän tarkoituksen käytetään ensisijassa kahta ainesosaa. Ensiksikin kosteuttavia ainesosia, jotka samalla silottavat hiuksen pintakerrosta. Toisekseen ainesosia, jotka sitovat kosteuden hiuksiin. Samanaikaisesti kosteuttava shampoo poistaa perusteellisesti likaa, talia ja muotoilutuotteiden jäämiä hiuksista ja jättää raikkaan ja puhtaan tunteen hiuksiin ja päänahkaan. Tuotteen INCI-luettelosta kannattaakin tarkistaa, että shampoo sisältää seuraavat ainesosat:

  • Vesi: Tämä perusainesosa on yleiskäyttöinen kosteuttaja, joka kuuluu myös ravitsevaan shampooseen.
  • Glyseriini: Kosteutta sitovan vaikutuksensa ansiosta se auttaa janoisia hiuksia tyydyttämään tarpeensa.
  • Pantenoli: Silottaa ja kosteuttaa hiuksia, on hyväksi kaikenlaisille hiuksille.
  • Sheavoi: Sulkee hiusten pintakerroksen ja pitää kosteuden hiuksen sisällä.
  • Hyaluroni: Vetää vettä puoleensa magneetin tavoin ja sitoo sen sisäänsä.

Kosteuttavan shampoon toinen hyvä puoli on, että se puhdistaa hiukset miedommin ja keskittyy hoitamaan niitä. Tämän vuoksi valmistajat yleensä välttelevät aggressiivisia ainesosia kuten sulfaatteja, jotka saattavat ärsyttää päänahkaa. Näin ollen useimmat ravitsevat shampoot sopivat myös herkille ihmisille.

Sopiiko kosteuttava shampoo hiuksillesi, riippuu ennen kaikkea hiustyypistä. Sileät hiukset kaipaavat kosteutta, mutta niillä on muitakin tarpeita. Kiharat ja pörröiset hiukset sen sijaan suorastaan janoavat kosteutta, sillä se haihtuu hiusten avoimen pintakerroksen kautta muita nopeammin.

Miten kosteuttavaa shampoota käytetään?

Määrä ei aina ole suoraan verrannollinen tehon kanssa. Laadukasta hoitotuotetta tarvitaan vain pieni nokare ja silti se saa aikaan maksimaalisen vaikutuksen. Myös kosteuttavan shampoon käytössä kannattaa tunnustella vähitellen, mikä on sopiva määrä. Sillä mitä enemmän shampoota käytät, sitä enemmän pinta-aktiivisia ainesosia vapautuu. Vaikka ne puhdistavat perusteellisesti, ne myös kuormittavat päänahkaa.

Toinen virheellinen luulo on, että kosteuttava shampoo on ehdottomasti hierottava hiuksiin kauttaaltaan. Normaalisti riittää, että peset sillä hiusten tyven ja päänahan. Sieltä löytyvät suurimmat likakeräytymät. Huuhtoessasi shampoota pois hiuksista, sitä leviää riittävästi myös muihin osiin hiuksia, jotta muotoilutuotteiden jäänteet peseytyvät pois. Shampoon hierominen hiuksiin kauttaaltaan on tarpeen ainoastaan poikkeustapauksissa. Esimerkiksi, jos olet levittänyt väriä hiuksiin tai käyttänyt paljon erilaisia muotoilutuotteita samanaikaisesti.

Muutoin sinun ei tarvitse ottaa mitään erikoista huomioon kosteuttavan shampoon käytössä. Kannattaa kuitenkin aina katsoa tuotteen vaikutustaika pullosta löytyvistä valmistajan ohjeista. Muista myös aina huuhdella tuote pois huolellisesti, sillä shampoon jäänteet voivat rasittaa päänahkaa.

Kosteuttava shampoo luo pohjan kiiltäville ja sileille hiuksille

Ovatko hiuksesi kuivat? Parfumdreamsiltä löydät tehokkaita hoitotuotteita kosteutta janoaville hiuksille. Kätevien hakusuodattimien avulla löydät käden käänteessä niin luksusmerkkejä kuin ravitsevia luonnonkosmetiikan tuotteita – juuri omalle hiustyypillesi sopivia vaihtoehtoja edulliseen hintaan.