Aurinkosuoja hiuksille!

Hiukset reagoivat huulten ja kehon tavoin herkästi UV-säteilylle. UV-säteily vahingoittaa hiustesi suojaavaa kerrosta ja saa näin hiuksesi menettämään kiiltoa ja kosteutta sekä haalistumaan. Käytä erityisesti hiuksillesi tarkoitettuja lämpösuojasuihkeita, joissa on UV-suodattimia, öljyjä ja vitamiineja.

Summer Scents Beach Look Aurinkorasva Aurinkosuoja hiuksille! Aurinkosuoja jokaiselle ihotyypille! Hyvä tietää: Apua auringon polttamalle iholle

Kuinka UV-säteily vahingoittaa hiuksiasi?

Ihon tavoin myös hiukset vaativat erityistä hoitoa kesällä. UV-säteily voi johtaa hiusten nopeampaan kuivumiseen ja haurastuttaa niitä. Aurinko vahingoittaa hiuskuituja ja heikentää näin hiusten keratiinirakennetta. Lisäksi auringonvalo haalistaa hiusten väriä. UV-säteily vahingoittaa lisäksi päänahkaa, jos pääsi saa liikaa aurinkoa. Erityisesti jakaukseen ja pään harvempiin kohtiin tulisi kiinnittää erityisen paljon huomiota.

Nämä hiustenhoitoaineet kuuluvat kesärutiineihisi!

 

> UV-suodattimia sisältävät shampoot > Hiusten auringonsuojasuihkeet > After-Sun-maskit – After-Sun-tuotteiden vaikutus on samankaltainen kuin aloe veralla iholle. Se puhdistaa hiuksesi suola- ja klooriveden jäämistä. Hiusten auringonsuojatuotteet muodostavat suojakalvon hiustesi ympärille ja antavan hiuksille kosteutta ja vitamiineja. Sen ansiosta hiukset eivät kuivu ja haurastu.

 

Lisää vinkkejä haurastuneita hiuksia vastaan!

Vinkki 1: Huuhtele hiuksesi uinnin jälkeen! Olitpa uima-altaassa tai meressä – huuhtele hiuksesi sen jälkeen lyhyesti, koska kloori- tai suolavesi haurastavat hiuksiasi!

Vinkki 2: Jätä värjäys väliin kesällä! Värjäys rasittaa hiuksia kesällä lisää, pidä siksi mieluummin näppisi erossa hiusväreistä!

Vinkki 3: Hiuksesi ovat ansainneet lisäannoksen hoitoa! Hiusmaski ja hiuskuuri tarjoavat hiuksille ravitsevia ainesosia ja vaikuttavat ennaltaehkäisevästi haaroittumista ja hiusten katkeilemista vastaan. Näin hiuksesi pysyvät koko kesän silkkisinä ja pehmeinä!

Vinkki 4: Käytä donitsien kaltaisia hellävaraisia hiusnauhoja metallisolkien sijaan. Metallisoljet kuumenevat auringossa, mikä taas saattaa johtaa hiusten murtumiseen.

Jakauksen aurinkosuoja

Siirrä jakauksen paikkaa aina hieman – näin auringolla ei ole mahdollisuutta paistaa jatkuvasti samaan paikkaan. Tällöin myös läpinäkyvä, UV-suodattimen sisältävä tuote on eduksi. Se ei rasvoita, voidaan levittää helposti, eikä se häiritse kampaustasi. Myös muodin kannalta trenditeema: Aurinkohattu tai huivi – ne tarjoavat hyvän suojan ja ovat myös optisesti viehättäviä!

Kaljun hoito auringossa

 

Kaljulla auringonpolttaman vaara on äärimmäisen suuri. Palovammat päässä ovat erittäin vaarallisia ja tulisi aina antaa iholääkärin tutkittavaksi. Käytä tällöin korkean suojakertoimen sisältämää aurinkosuojaa. Läpinäkyvät aurinkosuihkeet jättävät matan pinnan.