Partaveitset

14 Tuote
5
5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Seuraa trendejä ja hanki partaveitsi

Partaveitset ovat kaikkien aikojen vanhin parranajotyökalu, ja ne ovat jälleen takaisin muodissa. Hyvä partaveitsi kestää vuosikymmeniä jopa sukupolvelta toiselle. Jos haluat ostaa partaveitsen, se voi olla elinikäinen ostos. Monet partaveitset ovat melko hinnakkaita. Ennen kuin investoit siihen, sinun tulee tietää, mikä tekee hyvän partaveitsen ja miksi siihen kannattaa satsata vähän enemmän rahaa.

Mitä eroa on partaveitsellä, partakoneella ja järjestelmäpartakoneella?

Partaveitsellä ajelet ihosi paljaalla terällä. Terissä ei ole suojakalvoja, mutoilua tai ennalta määritettyä kulmaa, joka suojelisi sinua viiltoilta. Tämä tekee parranajosta partaveitsellä niin haastavaa. Yksi väärä liike ja kasvoissasi on ikävä haava. Partahöylällä olet huomattavasti vähemmän altis haavereille ja se on myös huomattavasti mukavampi käyttää. Toisaalta joudut ostamaan jatkuvasti uusia teriä ja jätettä syntyy paljon.

Miten parranajo luonnistuu partaveitsellä?

Parranajo partaveitsellä on kuningaslaji, jota sinun tulee harjoitella etukäteen. Voit käyttää ilmapalloa testataksesi oikean kulman, jossa veistä liikutetaan. Vasta kun ilmapallo ei poksahda rikki, tiedät, että olet löytänyt oikean kulman. Voit myös katsoa Internetistä videoita, jotka antavat sinulle hyvät ohjeet partaveitsen käsittelyyn. Näin se käy:

  • Kulman, jossa asetat partaveitsen iholle, tulee olla hyvin tasainen (noin 30°).
  • Älä käytä kovaa painetta.
  • Jos leikkaat partaasi partaveitsellä ensimmäistä kertaa, tee se parran kasvusuuntaan.
  • Kun olet oppinut tämän, voit ajaa myös parran kasvusuunnan vastaisesti.
  • Jos ihosi on erityisen herkkä, voit myös liikuttaa terää sivuttain.

Mistä hyvän partaveitsen tunnistaa?

Hyvän partaveitsen terä on hiiliterästä. Se ei ole ruosteenkestävä, minkä vuoksi partaveitsi tarvitsee jonkin verran hoitoa. Hiiliteräs on erittäin kovaa, mikä tekee terästä erityisen kestävän. Teriin käytetään usein koverohiontaa, mikä varmistaa sen, että parran leikkaus onnistuu perusteellisesti.

Mitä muuta partaveistä ostossa tulee ottaa huomioon

Jos haluat hankkia itsellesi partaveitsen, sinun tulee tehdä valinta pyöreäpäisen terän tai suorapäisen terän välillä. Suora pää mahdollistaa erityisen tarkan leikkauksen reunoissa, mutta myös loukkaantumisriski on suurempi kulmikkaiden terien reunoilla. Pyöreä pää on parempi valinta erityisesti aloittelijoille.

Toinen valinta, joka sinun on tehtävä, koskee terän leveyttä. Ratkaiseva tässä on ylähuulen ja nenän välisen tilan leveys, sillä terään liikuttamiseen on oltava tarpeeksi tilaa. Jos siis nenän ja yllähuulen välinen tila on kapea, sinun tulee valita kapea terä.

Partaveitsiä ovat saatavilla puusta, metallista, sarvesta tai muovista valmistetuilla kahvoilla. Valitse vaihtoehto, joka istuu parhaiten käteesi.

Partaveitsen hoitaminen

Ykkösprioriteetti partaveitsen kanssa on antaa sen kuivua huolella parranajon jälkeen, jotta terä ei ruostu. Se tulee jättää auki, terä ulos käännettynä vähintään 24 tunniksi. Partaveistä ei myöskään kannata puhdistaa juoksevan veden alla, vaan käyttää puhdistukseen liinaa. Voit pidentää terän käyttöikää hieromalla siihen heti käytön jälkeen hieman vauvaöljyä.

Partaveitsen teroittaminen

Jos huomaat, että partaveitsesi terä on tylsistynyt, voit teroittaa sen helposti uudelleen. Voit joko tehdä sen itse veitsen teroittimella tai viedä veitsen ammattilaiselle teroitettavaksi. Käänny ammattilaisen puoleen, jos haluat varmistaa täydellisen lopputuloksen. Mahdollisuus teroittaa terää antaa sinulle vastuullisen ja pitkäikäisen tuotteen, josta voit nauttia vielä kymmenen tai 20 vuodenkin kuluttua, mikäli pidät siitä hyvää huolta.