Partaharjat ja partakammat

11 Tuote
2
5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Partaharja ja partakampa: Parhaat työkalut parran kesyttämiseen

Jotta partasi näyttäisi tyylikkäältä ja hyvin hoidetulta, tarvitset paitsi oikeat hoitotuotteet myös oikeat työkalut. Korvaamattomia apureita viiksien ja parran muotoilussa ovat partaharja ja partakampa. Ne avaavat takut nopeasti ja hellästi. Samalla ne hoitavat karvojen rakennetta.

Partakampa vai partaharja: Kumpi työkaluista on parempi parrallesi

Harja ja kampa toimivat eri tarkoituksissa. Partakampa soveltuu parran selvittämiseen, kampaamiseen ja muotoiluun. Partaharjalla puolestaan takut saavat kyytiä ja lika irtoaa. Harjalla voi myös levittää parranhoitoöljyn.

Partakammat parran muotoiluun ja selvittämiseen

Lyhytpiikkiset partakammat, joissa on tasaiset välit, sopivat sileisiin partarakenteisiin. Ne liukuvat hellävaraisesti parran läpi. Piikkien pienet välit poistavat pölyn ja muun lian. Jos partasi on aaltoileva, kuriton tai paksu tai kasvojasi komistaa tuuhea täysparta, kannattaa sinun valita kampa, jossa on vahvat, paksut piikit. Tällöin kampaaminen on myös kivutonta. Käytä partakampaa

  • pidempään täyspartaan
  • muotoilutyökaluna parran stailaamiseen
  • parran selvittämiseen
  • partavahan levittämiseen
  • parran muotoon kampamiseen leikkaamisen yhteydessä

Monissa malleissa on kahva tai leveä litteä reuna, jotta kampa istuu mukavasti käteen. Koska partakarvat ovat itsepäisempiä ja jäykempiä kuin hiukset, on partakampa tehty vankemmaksi ja joustavammaksi kuin tavalliset kammat.

Partaharjat parranhoitoon

Useimmissa partaharjoissa on joustavat eripituiset harjakset, jotka kiinnittyvät tiiviisti kahvaan. Ne ulottuvat parrantyveen saakka. Kokoa valittaessa on parasta käyttää osviitttana parran pinta-alaa.

Miehille, joilla on pitkä kokoparta, ovat suuremmat harjat parhaita, koska ne kattavat suuremman osan parrasta. Pienet harjat sopivat lyhyisiin partoihin. Kompaktin kokonsa ansiosta ne mahtuvat helposti käsimatkatavaroihin. Viiksiversioissa on puolestaan pitkä kahva, mikä tekee siitä helposti pideltävän.

Käytä kampaa hoitavan partaöljyn levittämiseen tai stimuloi harjaksilla ihon talintuotantoa kevyesti hieromalla. Tali on parralle luonnollista partarasvaa, joka tekee parrasta pehmeän ja joustavan estäen sitä kuivumasta. Samalla selvität pienet takut ja laitat yksittäiset sojottavat partakarvat aisoihin.

Mitä tulee ottaa huomioon partakampaa ja partaharjaa ostaessa?

Kun ostat partaharjaa tai -kampaa, kiinnitä huomiota käyttötarkoituksen lisäksi materiaaliin. Partakampoja on erilaisia. Kammoissa käytetään seuraavia materiaaleja:

  • puu
  • sarvi
  • muovi
  • kumi
  • metalli

Sarvesta valmistetut, kumiset ja puiset kammat ovat laadultaan parhaita. Ne eivät lataudu staattisesti eivätkä karhenna karvan pintaa. Ne sopivat myös ihanteellisesti rasvan levittämiseen.

Parhaissa partaharjoissa on luonnolliset villisiankarvaharjakset. Ne ovat riittävän vankkoja irrottamaan kuolleita ihosoluja, poistamaan irtonaisia karvoja ja levittämään partarasvan tasaisesti. Laadukas kampa selvittää parran tehokkaasti ärsyttämättä herkkää kasvojen ihoa. Synteettisillä harjaksilla varustetuissa harjoissa laadukas korkeatasoinen viimeistely määrittää laadun. Ne ovat hyvä vaihtoehto vegaanisuutta arvostaville partamiehille.