Puhdistusmaidot

61 Tuote
202
4,5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Puhdistusmaito: ihon hellävaraiseen puhdistukseen

Mieto puhdistusmaito tai puhdistusemulsio on täydellinen perushoitotuote. Koostumukseltaan se on voidemaisen maitomainen. Se onkin erinomainen valinta hellävaraiseen kasvojen puhdistukseen. Sen avulla poistat tehokkaasti lian, liiallisen talin sekä meikin ärsyttämättä herkkää ihoa, ja se sopii käytettäväksi aamuin ja illoin. Puhdistusmaidon hyvää tekevät ainesosat hoitavat ihoa ja suojaavat kuivumiselta.

Puhdistusmaito puhdistaa ja hoitaa samalla

Hellävarainen puhdistusmaito kuuluu kasvojen hoidon ja puhdistuksen tärkeimpiin perustuotteisiin. Perinteinen suihkugeeli puhdistaa kyllä perusteellisesti, mutta sisältämiensä tensidien vuoksi se samalla poistaa iholta sitä suojaavan rasvan. Tämä voi ihotyypistä riippuen aiheuttaa ärsytystä, kuivuutta tai kireyden tunnetta.

Miedon koostumuksensa ansiosta puhdistusmaito ja puhdistusemulsio sopivat erityisesti kuivalle, herkälle tai ikääntyvälle iholle. Ne sisältävät lukuisia hoitavia ainesosia kuten kosteuttavia aineita, jotka auttavat ihoa säilyttämään luontaisen rasvaisuutensa ja suojakerroksensa. Näin ne suojaavat ihoa kuivumiselta.

Nimi puhdistusmaito tulee näiden emulsioiden voidemaisesta, valkoisesta rakenteesta, joka muistuttaa maitoa. Ne sisältävät vettä ja öljyjä, joita valmistajat ovat yhdistäneet emulgaattoreihin. Emulsio levittyy iholle hellävaraiseksi kalvoksi ja se poistetaan iholta lyhyen vaikutusajan jälkeen helposti vedellä huuhtelemalla. Hellä puhdistusmaito ei juurikaan vaahtoa käytettäessä. Se jättää jälkeensä iholle miellyttävän ja pehmeän tunteen.

Mikä on paras puhdistusmaito?

Nykyisin on saatavana runsaasti erilaisia tuotteita, jotka on tarkoitettu erilaisille ihotyypeille. Tuotteita valitessa onkin aina hyvä huomioida, millaisia tarpeita juuri sinun ihollasi on. Näin osaat valita omalle ihollesi sopivat puhdistus- ja hoitotuotteet.

Puhdistusmaito sopii erityisesti hilseilevälle, kuivalle ja herkälle iholle. Kuitenkin myös normaali iho voi hyötyä tällaisista miedoista hoito- ja puhdistustuotteista. Osa näistä tuotteista sisältää hienoja rakeita, jotka hierovat hellävaraisesti ihoa ja joilla on kuoriva vaikutus. Antibakteerisia ainesosia tai merisuolaa sisältävät puhdistusemulsiot sen sijaan kirkastavat epäpuhdasta ihoa.

Puhdistusemulsioiden valmistuksessa käytetään sekä keinotekoisia että luontaisia ainesosia. Useimmat valmistajat välttävät tuotteissaan säilöntäaineiden, tuoksujen, silikonien, alkoholin tai parabeenien käyttöä, sillä nämä voivat ärsyttää herkkää ihoa. Nykyaikaiset kasvojen puhdistustuotteet sisältävätkin runsaasti erilaisia hoitavia ainesosia:

  • Marjojen siemenöljyillä on antioksidanttinen vaikutus ja ne auttavat pysäyttämään ihon ikääntymistä edistäviä vapaita radikaaleja.
  • C-vitamiini pienentää ihohuokosia ja tekee ihosta tasaisen.
  • Hyaluronihapot kosteuttavat, pehmentävät ihoa ja auttavat ihon pintakerroksia uudistumaan.
  • Hamamelis rauhoittaa ihoa ja pienentää ihohuokosia.
  • Inkivääri parantaa ihon rakennetta, vaikuttaa desinfioivasti ja suojaa ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.
  • Aloe vera vähentää punoitusta ja ihon epäpuhtauksia.
  • Bisabolol lieventää ihoärsytystä, estää tulehduksia ja poistaa iholta kiristävän tunteen.
  • Kehäkukalla on antimikrobinen, tulehduksia estävä vaikutus ja lisäksi se rauhoittaa ihoa.

Kasvojen puhdistusmaidon tulisi olla osa päivittäisiä ihonhoidon rutiineja. Aamuin ja illoin käytettynä se poistaa tehokkaasti lian, hien, talin ja meikit. Samalla se hellii ja hoitaa ihoa.

Hellävaraisen puhdistusmaidon oikea käyttö

Jotta puhdistusemulsio pääsisi kunnolla oikeuksiinsa, levitä se pyörivin liikkein kostutetulle iholle ja hiero hellävaraisesti kasvoille. Pieni pähkinän kokoinen nokare puhdistusmaitoa riittää poistamaan meikin ja lian jäänteet iholta. Poista emulsio ja jäänteet huuhtelemalla lämpimällä vedellä tai käytä kostutettua vanulappua tai kasvojen puhdistuspyyhettä.

Puhdistusmaidon voidemaisen koostumuksen ansiosta ihosi tuntuu käytön jälkeen pehmeältä ja miellyttävältä. Käytä lopuksi vielä kirkastavaa, alkoholitonta kasvovettä sekä kevyttä päivä- tai yövoidetta, jotta ihosi saa riittävästi kosteutusta.