Ripsivärit

339 Tuote
13017
4,5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Ripsiväri tekee silmistä näyttävät

Ripsiväri, mascara tai kotoisammin maskara on ehdoton osa jokaista meikkiä. Ripsivärillä teet ripsistä tuuheat, korostat silmiä ja lisäksi se on helppo ja nopea levittää. Jos kylpyhuoneestasi ei löydy mitään muita meikkituotteita, hanki edes ripsiväri.

Mikä on paras ripsiväri minulle?

Hyvän ripsivärin ei tarvitse olla kallis. Se, millaisen lopputuloksen ripsivärillä saa aikaan, ei riipu pelkästään käyttämästäsi maskarasta, vaan myös ripsiesi ominaisuudet vaikuttavat suuresti. Jos tavoitteenasi on luoda seksikkäät smokey eyes -silmät illaksi tai jos haluat korostaa silmiäsi kevyesti arkimeikissä, tarpeesi ovat täysin erilaiset ja myös ne vaikuttavat maskaran valintaan.

Aivan ensiksi sinun on päätettävä maskaran väri. Perinteisin ja eniten myydyin väri on musta, mutta ripsiväreistä on saatavana paljon muitakin värejä:

  • ruskea
  • sininen
  • vihreä
  • liila

Ripsiväriä ostaessasi voit valita mieleisesi värin. Ripsivärillä voit myös korostaa silmiäsi tilanteen mukaan. Arkeen saatat valita mustan tai ruskean, mutta viikonlopun juhlia varten tartut mieluummin siniseen. Halutessasi voit myös käyttää yläripsiin perinteistä mustaa tai ruskeaa, mutta alaripsiin levitätkin näyttävämpää väriä.

Mascara, joka kestää kaikissa tilanteissa

Ripsiväriä ostaessasi on tärkeää päättää, tarvitsetko ripsiväriltä vedenkestävyyttä. Vesiliukoiset maskarat koostuvat suureksi osaksi vedestä, ovat helppoja poistaa eivätkä ne rasita ripsiä. Sen sijaan vedenkestävät ripsivärit kuivattavat ripsiä helpommin ja voivat tehdä ripsistä hauraammat. Vedenkestävä ripsiväri kestää kuitenkin uimisen, kyyneleet ja sateen. Lisäksi se sopii paremmin piilolinssien käyttäjille ja ihmisille, joiden silmät vuotavat helposti.

Käytettäessä vedenkestävää ripsiväriä sen poistamiseen tarvitaan öljypitoista meikinpoistoainetta, joten poistamiseen menee hieman enemmän aikaa. Suosittu vaihtoehto onkin käyttää vesiliukoista maskaraa arjessa ja suojata näin ripsiä, ja käyttää vedenkestävää ripsiväriä erityistilanteissa, sateisella säällä tai herkille silmille.

Kuinka suuri merkitys on ripsiväriä valitessa harjalla?

Itsellesi parhaan ripsivärin tunnistat harjasta. Paksut muoviset harjakset luovat tuuheutta ja runsautta ripsiin, kun taas ohuet, spiraalimaiset silikoniharjakset erottelevat ripset tarkemmin. Kaarevat harjat vastaavat ripsien luonnollista kaarta ja ulottuvat näin ollen paremmin ripsiin ja antavat ripsille enemmän tuuheutta.

Jos sinulla on ohuet ripset ja haluat paksuntaa niitä, valitse mieluummin lyhyt, paksu harja. Jos ripsesi ovat jo valmiiksi pitkät ja runsaat, valitse ohut silikoniharja, joka erottelee ripsesi toisistaan ja korostaa niitä kauniisti.

Hyvä ripsiväri ei varise

Paras ripsiväri on sellainen, joka ei varise, paakkuunnu tai tahraa silmiä. Useimmiten sinun on kokeiltava useampia ripsivärejä, ennen kuin löydät oman suosikkituotteesi, josta et enää luovu. Parhaan ripsivärin etsintä on meikkien ostamisen ikuisuuskysymys, sillä runsaat, paksut ja kauniin pitkät ripset saavat silmäsi säteilemään kauniisti.

Jos maskarasi paakkuuntuu, se on merkki siitä, että ripsivärilläsi on jo ikää ja se alkaa kuivua. Silloin on vähitellen aika ostaa uusi.