After sun

3 Tuote
2
5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

After Sun: nopea apu punoittavalle ja auringon polttamalle iholle

Otsaa kiristää ja nenän ja poskien iho punoittaa – jos et ole suojautunut riittävästi auringolta ja ihollesi on ilmestynyt punoitusta tai jopa lieviä auringon polttaman merkkejä, voit lievittää oireita levittämällä kasvoillesi after sun -voidetta.

Vaikka käyttämäsi aurinkovoide olisikin riittävä, kasvojen iho kuivuu ja kiristyy herkästi oleskeltaessa pitkään ulkona auringossa. Tämä johtuu siitä, että aurinko kuivattaa ihoa, joka menettää kosteuttaan. Etenkin lomamatkoilla meren äärellä ihon joutuessa kosketuksiin suolaveden ja hiekan kanssa on kasvoille tarkoitettu after sun -voide erinomainen valinta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvoille levitetty after sun -tuote vähentää ihon kosteuden menetystä.

Miten after sun -voiteet eroavat tavallisista kasvovoiteista?

After sun -tuotteet on suunniteltu ihon tarpeisiin auringonoton jälkeen. Ne sisältävät viilentäviä ja kosteuttavia aineita, jotka voivat vähentää punoitusta ja ärsytystä. Tällaisia ovat mm.:

  • aloe vera
  • pantenoli
  • allantoiini
  • mentoli.

Ne hoitavat ihoa hellävaraisesti, antavat iholle raikkaan tunteen ja ehkäisevät tulehduksia. Lisäksi after sun -kasvovoiteiden sisältämät antioksidantit kiihdyttävät ihosolujen omaa uusiutumisprosessia.

Ennen kuin käytät after sun -voidetta kasvoille, pese kasvot huolellisesti. Hiki, hiekka ja aurinkovoide täytyy poistaa iholta, jotta pääset tehokkaasti viilentämään ja hoitamaan ihoasi – muussa tapauksessa kosteuttava vaikutus menee hukkaan. After sun imeytyy nopeasti ja antaa luotettavan ensiavun liiallisen auringon saannin jälkeen.

Käyttämällä after sun -tuotetta punoittavalla iholla ihosi paranee nopeammin kuin tavallisten päivävoiteiden avulla. Etenkin erittäin rasvaisissa voiteissa on vaarana, että ihohuokoset pääsevät tukkeutumaan. Tämä puolestaan aiheuttaa punoitusta, näppylöitä ja ihoärsytystä. Nestemäinen ja kevyt after sun -voide sen sijaan vaikuttaa täydellisesti, sillä se levittyy pehmeästi iholle, imeytyy nopeasti ja päästää näin arvokkaat vaikuttavat aineosat nopeasti parantamaan ihoa. Tulehdusta ehkäisevä ja viilentävä vaikutus varmistaa, että auringon polttamat paranevat hyvin ja samalla se vähentää kipua. Hoitavat ainesosat kuten aloe vera tai kehäkukka rauhoittavat, uudistavat ja raikastavat ihoa.

Millaisia after sun -tuotteita on saatavilla?

Kasvoille tarkoitettuja after sun -tuotteita on saatavana monenlaisia. After sun -voide kasvoille, after sun -seerumi sekä viilentävä after sun -suihke ovat ensisijainen valinta, jos olet saanut liikaa aurinkoa. Koska kasvojen iho on erityisen altis, se ansaitsee erityisen paljon hoitoa.

Varmista after sun -voidetta valitessasi, ettei se sisällä hajusteita tai tuoksuja. Nämä voivat ärsyttää vaurioitunutta ihoa entisestään. Etenkin kasvojen after sun -tuotteissa hajusteita kannattaa aina välttää, sillä voiteen nestemäisen koostumuksen vuoksi ne saattavat helposti joutua silmiin. Jos punoitus on voimakasta ja koko kasvot kiristävät tai ovat palaneet, saattaa after sun -naamiosta olla apua. Se viilentää ja rauhoittaa ihoa sekä antaa sille runsaasti kosteutta.

Jos iho on palanut voimakkaasti ja siinä on rakkuloita, after sun -tuotteesta ei ole apua. Tällöin tarvitaan lääkevoiteita ja myös käynti lääkärissä voi olla paikallaan.

Kuinka käyttää after sun -voidetta?

Aina auringonoton jälkeen tai kun olet oleillut auringossa pidemmän aikaa, kannattaa iholle levittää after sun -tuotetta. Levitä voidetta kasvoille runsaasti äläkä unohda myöskään seuraavia kohtia, joille myös after sun kasvoille on oikea tuote:

  • dekoltee
  • kaula
  • niska.

Iho tarvitsee noin 12 tuntia aikaa uudistuakseen. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että levität voiteen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näin ihosi tuntuu mahdollisimman nopeasti jälleen pehmeältä ja riittävästi kosteutetulta.