Kasvojen puhdistus

836 Tuote
15109
5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Päivittäinen kasvojenpuhdistus on jokaisen kauneusrutiinin perusta

Päivittäinen kasvojenpuhdistus on hehkuvan ihon A ja O. Sillä vain silloin, kun iholta poistetaan iltaisin perusteellisesti kuolleet ihosolut, hiki ja meikkijäämät, iho pystyy uudistumaan yön aikana ja paljastamaan luonnollisen kauneutensa. Aamuisin riittää nopea virkistys, joka valmistaa ihon päivittäistä hoitoa varten. Saatavilla on paljon tuotteita kasvojen puhdistusta varten:

  • Puhdistusvaahto:Levitä kostutetuille kasvoille, hiero hellävaraisesti ja huuhtele. Suositellaan päivittäiseen käyttöön.
  • Puhdistusemulsio: Se on erityisen hellävarainen iholle eikä yleensä sisällä ihoa kuivattavaa alkoholia. Sen käyttö on yhtä helppoa kuin puhdistusvaahdon.
  • Kasvovesi: Raikastaa ja kirkastaa ihoa. Kasvovettä käytetään puhdistuksen jälkeen valmistamaan iho hoitotuotteita varten.
  • Kasvosaippua: Kiinteän saippuan käyttö on erittäin helppoa: Kostuta kasvot, sivele saippuaa poskille tai hiero käsiin. Huuhtele ja nauti.
  • Meikki- ja puhdistuspyyhkeet: Nämä nopeat puhdistustuotteet sopivat käytettäväksi silloin tällöin, kun on kiire. Pyyhi vain kasvot huolellisesti kostealla pyyhkeellä ja poista meikkijäämät ja epäpuhtaudet.

Monipuolisten tuotteiden ansiosta kasvojen päivittäinen puhdistus on lasten leikkiä. Tärkeintä on, että valitut tuotteet sopivat omalle ihotyypillesi. Herkälle iholle kannattaa valita kasvojenpuhdistustuotteita, jotka eivät sisällä alkoholia ja hajusteita, sillä ne rasittavat ihoa entisestään. Jos ihosi on kestävä, voit valita kaikille ihotyypeille sopivan yleispuhdistustuotteen.

Miedot kasvojenpuhdistusaineet sileälle ja raikkaalle iholle

Kun on kyse kasvojen perusteellisesta puhdistuksesta, et voi välttää pinta-aktiivisia aineita. Kaikki ihon pinnalla olevat epäpuhtaudet eivät nimittäin ole samanlaisia. Osa niistä huuhtoutuu nopeasti pois pelkällä vedellä. Jotkin epäpuhtaudet sen sijaan ovat itsepintaisia ja irtoavat vain öljy-vesi-emulsion avulla. Huokosten syväpuhdistukseen tarvitaan myös miedossa kasvojenpuhdistuksessa tietty määrä pinta-aktiivisia aineita. Ärsyttävien aineiden, kuten SLS:n käyttöä kuitenkin vältetään.

Luonnollisesti voit käyttääkasvojenpuhdistukseen myös täysin kasvipohjaisia tuotteita. Niissä puhdistavat uutteet yhdistyvät hoitaviin ainesosiin eikä tuotteisiin ole lisätty kemiallisia aineita. Tämäntyyppiset kasvojenpuhdistusaineet sopivat kaikille ihotyypeille, ja niiden kosteuttavat ainesosat tekevät ihosta sileän tuntuisen. Kiinnitä kuitenkin huomiota siihen, sietääkö ihosi eteerisiä öljyjä.

Kasvojen puhdistus kaksoispuhdistuksella (double cleansing) – kyllä vai ei?

Kasvojenpuhdistuksen nyrkkisääntönä on: Vähemmän on enemmän. Sen vuoksi niin sanottua kaksoispuhdistusta voidaan pitää erittäin kiistanalaisena. Tässä menetelmässä kahta tai jopa kolmea erilaista puhdistusainetta käytetään peräkkäin. Menetelmän etu: Iho puhdistuu erityisen tehokkaasti.

Tämäntyyppinen kasvojenpuhdistus sopii kuitenkin vain kestävälle iholle. Valittujen tuotteiden tulee sopia hyvin keskenään yhteen ja niiden on puhdistettava iho mahdollisimman hellävaraisesti. Kaksoispuhdistus kannattaa tehdä iltaisin, sillä päivän aikana iholle kertyy eniten epäpuhtauksia.

Onko ihosi herkkä? Siinä tapauksessa kaksoispuhdistus ei ole hyvä idea. Se saattaa aiheuttaa iholle voimakasta ärsytystä. Valitse mieluummin yksi kasvojenpuhdistusaine, joka on hellävarainen iholle ja jättää iholle miellyttävän tunteen. Kannattaa myös välttää alkoholia ja hajusteita, sillä ne vain rasittavat ihoa entisestään.

Kasvojen puhdistus: Vältä mekaanista rasitusta

Käytä pesukinnasta kasvojen puhdistuksessa varoen. Älä missään tapauksessa hankaa, vaan pyyhi iho hellävaraisesti, jotta kasvojen ohuella iholla mekaaninen rasitus pysyy mahdollisimman vähäisenä. Myöskään kuorintoja ja kasvojenpuhdistusaineita, jotka sisältävät ”keratolyyttejä”, ei tulisi käyttää joka päivä. Sopiva valinta hellävaraiseen kasvojenpuhdistukseen on vaahto tai emulsio ilman ylimääräisiä ainesosia.