BB- ja CC-voiteet

39 Tuote
3420
4,5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Mikä on BB-voide?

BB-voiteita löytyy paljon erilaisia. Lyhenne BB tulee sanoista Blemish Balm tai Beauty Balm. Kyseessä on siis kauneusbalsami, joka tasoittaa ihon pieniä epätasaisuuksia. Tämän lisäksi BB-voiteissa on lukuisia kosmeettisia ja hoitavia ominaisuuksia ja niitä voidaankin kutsua todellisiksi moniosaajiksi.

BB-voiteella on yleensä useita tehtäviä:

  • Se kosteuttaa ihoa ja sopiikin näin ollen päivävoiteeksi.
  • Lisäksi BB-voide toimii kuten meikkivoide ja tasoittaa ihon epätasaisuuksia.
  • Siinä on usein myös aurinkosuojakerroin, joka auttaa suojaamaan ihoa haitalliselta UV-säteilyltä.

Millaisia ainesosia hyvä BB-voide sisältää?

Tehokas ja hyvä BB-voide sisältää seuraavat ainesosat:

  • glyseriini
  • niasiiniamidi
  • vähintään aurinkosuojakerroin SPF 15; mitä korkeampi, sen parempi

Glyseriini sitoo kosteutta ja ehkäisee ihon kuivumista, niasiiniamidi vaikuttaa ihoa uudistavasti ja tekee ihosta raikkaamman tuntuisen. Aurinkosuojakerroin on pilvisinäkin päivinä ehdoton valinta, sillä se ehkäisee UV-säteilyn aiheuttamaa ihon ennenaikaista ikääntymistä.

BB-voiteella loihdit raikkaan ilmeen jokaiselle ihotyypille

BB-voiteen ja meikkivoiteen erona on, ettei BB-voide tuki ihohuokosia. Se on koostumukseltaan kevyt ja vain hieman sävyttävä. Näin iho näyttää täysin luonnolliselta ja raikkaalta, ei lainkaan maalatulta. BB-voiteen pohjana toimiikin kosteusvoide.

Sävyttäviä päivävoiteita ostaessasi valittavana on eri sävyjä aina vaaleista keskisävyihin ja tummiin sävyihin. BB-voiteen väripigmenttien koostumus vaikuttaa siten, että voide mukautuu täydellisesti kasvojen omaan värisävyyn, kun levität sitä ihollesi. Näin kasvojen epätasaisuudet tasoittuvat ja iho saa raikkaan ilmeen – täysin ilman meikki-, pohjustus- tai peitevoidetta.

Täydellinen valinta arkikäyttöön: BB-voide täydellisen meikin sijaan

Jos sinulla ei ole aikaa levittää kasvoillesi täydellistä meikkiä, BB-voide on erinomainen vaihtoehto. Se myös sopii arkikäyttöön, kun haluat jotain helppoa ja yksinkertaista eikä tavoitteenasi ole tehdä täydellistä meikkiä. BB-voide tekee ihostasi tasaisen ja hehkuvan ja samalla se varmistaa, että ihosi saa riittävästi kosteutta. Näin hoidat kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

CC-voide vai BB-voide: miten ne eroavat toisistaan?

CC-voide on myös eräänlainen sävyttävä voide. Lyhenne CC tulee sanoista Colour Correction tai Complexion Correction. Nämä voiteet sisältävät väripigmenttejä, jotka auttavat peittämään punoitusta, hiusverisuonia, tummia silmänalusia tai aknea. Ne vaikuttavat samaan tapaan kuin päivävoiteen ja peitepuikon yhdistelmä.

Voidetta ostaessa on hyvä ottaa huomioon, mitä voiteella halutaan peittää. Näin osaat valita juuri oikean vastavärin haluttuun tarkoitukseen. Esimerkiksi persikkainen tai oranssiin vivahtava voide auttaa violetteina erottuviin hiusverisuoniin tai tummiin silmänalusiin kun taas vihertävään vivahtava voide vähentää aknen tai katkenneiden hiusverisuonten aiheuttamaa punoitusta kasvoilla.

Osta BB- ja CC-voiteet parfumdreamsiltä

Jos tavoitteenasi on löytää kosteuttava päivävoide, joka peittää kevyesti, valintasi on BB-voide. Se on monikäyttöinen voide, joka sopii jokapäiväiseen käyttöön. CC-voide puolestaan on erinomainen valinta, jos ihollasi on punoitusta, peitettäviä hiusverisuonia tai aknejälkiä tai haluat peittää tummat silmänaluset.

parfumdreams tarjoaa kattavan valikoiman BB- ja CC-voiteita kaikille ihotyypeille ja ihosävyille, ja sen suuresta valikoimasta löydät varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan tuotteen.