Aurinkosuoja jokaiselle ihotyypille!

Mikä on ihotyypilleni oikea aurinkosuoja? Tämä kysymys esitetään heti, kun lämpimät kesäpäivät alkavat. Auringon UV-säteet vaikuttavat jokaisella ihotyypillä eri tavoin. Auringonsuojaoppaastamme löydät jokaiselle ihotyypille ihanteellisen suojan auringolta välttääksesi ikävät auringonpolttamat.

Aurinkorasva Aurinkosuoja hiuksille! Aurinkosuoja jokaiselle ihotyypille! Hyvä tietää: Apua auringon polttamalle iholle Self-Tanning Guide

Hieman etukäteen: Aurinkosuoja on ehdoton jokaisena aurinkoisena päivänä. Käytä päivittäisessä rutiinissasi kosteuttavaa hoitoa, jossa on suojakerroin. Se suojaa ihoasi UV-säteilyltä esimerkiksi lounaalla puistossa. Jos suunnittelet tietoisesti päivää auringossa, käytä tuotetta, jonka suojakerroin on 50, suojataksesi ihoasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä suojakertoimen tehtävä on?

 

Aurinkosuojatuotteiden suojakerroin huolehtii kunkin ihotyypin yksilöllisen oman suoja-ajan pidentämisestä. Tällöin ihotyypistä riippuva oma suoja-aika kerrotaan käytössä olevan tuotteen suojakertoimella. Nyt kerromme, mikä kunkin ihotyypin oma suoja-aika on!

 
Hauttyp 1

Ihotyyppi 1: Erittäin vaalea ihotyyppi

Erittäin vaalea ihotyyppi valittaa, ettei koskaan rusketu kesällä. Tunnusmerkkejä ovat punertavien hiusten lisäksi vaaleat silmät ja runsaat pisamat. Tämä ihotyyppi palaa erittäin herkästi auringossa. Oma suoja-aika aurinkoa vastaan on tässä 3–10 minuuttia. Suositeltavaa on käyttää aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on erittäin suuri.

Hauttyp2 2

Ihotyyppi 2: Vaalea ihotyyppi

Tunnusmerkkejä ovat: vaaleat hiukset, vaaleat silmät, vaalea iho ja usein pisamia. Vaalean ihotyypin omaavat henkilöt valittavat siitä, että he palavat suhteellisen helposti auringossa, eivätkä rusketu lähes ollenkaan kesällä. Oma suoja-aika on tässä 10–20 minuuttia. Jos käytät suojakerrointa 20, suojaus kestää korkeintaan 400 minuuttia. Tämä vastaa kuutta tuntia – viimeistään silloin sinun tulisi rasvata ihosi uudelleen rannalla ollessasi.

Hauttyp 3

Ihotyyppi 3: Ruskehtava ihotyyppi

Ominaista ihotyypille 3 on hieman tummempi iho, vaaleat tai tummat silmät ja tummanvaaleat tai ruskeat hiukset. Kesällä tämä tyyppi ei valita auringonpolttamista (vain erittäin harvoin) ja ruskettuu hyvin auringonoton jälkeen. Oma suoja-aika on tässä 20–30 minuuttia.

Hauttyp 4

Ihotyyppi 4: Tumma ihotyyppi

Viimeisen ihotyypin ominaisuuksia ovat tummanruskeat tai mustat hiukset, tumma ihonsävy ja tummat silmät. Kesällä tämä ihotyyppi ei valita koskaan auringonpolttamista ja ruskettuu heti, kun iho näkee aurinkoa. Oma suoja on tässä noin 45 minuuttia.





Jokaiselle ihotyypille tärkeää:

 

Riippumatta siitä, mitä ihotyyppiä vastaat, UV-säteilyssä olon jälkeen tulisi käyttää After-Sun-tuotetta ihon palautumisen tukemiseksi ja ihon hoitamiseksi ihanteellisesti.

 

Auringonsuoja kasvoille

Mikä aurinkovoide soveltuu parhaiten kasvoille?

Ihokerros kasvoissa eroaa muun kehon ihosta. Kasvojen ulompi ihokerros on huomattavasti ohuempi. Siksi myös tässä on tärkeää erottaa eri ihotyypit. Erityiset kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet painottuvat myös täysin erilaisille ainesosille, jolloin voiteen koostumus on myös toinen. Näin nämä voiteet imeytyvät nopeammin, voidaan levittää kohdistetummin ja tuovat mukanaan hienoja ominaisuuksia. Lisäksi kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet voivat sisältää lisäainesosia, kuten C-, A- ja E-vitamiinia, jotka voivat suojata kasvojasi vapailta radikaaleilta.

Katso mikä aurinkosuoja sopii sinulle parhaiten!

 

> Rasvainen iho: Rasvaiselle tai sekaiholle suosittelemme käyttämään ei-komedogeenistä aurinkovoidetta – hajusteettomat reseptit ilman leväuutteita johtavat tässä tavoitteisiin ja lupaavat tuloksia.

> Kuiva iho: Kuiva iho vaatii kosteutta. Tässä tarvitset kasvoille kosteuttavan aurinkovoiteen. Vesi-öljytuote on tässä oikea valinta.

> Herkkä iho: Tässä optimaalinen valinta on aurinkosuoja, jossa ei ole hajusteita, alkoholia tai säilöntäaineita. Valitse mineraalinen aurinkosuoja.

> Normaali iho: Normaalille iholle soveltuvan aurinkosuojan valinnassa ei tarvitse huomioida mitään – voit mielellään käyttää lempituotteesi.

 

Aknen kaltaiset iho-ongelmat vaativat erityistä aurinkosuojaa!

Akne ja muut tulehtuneet ihosairaudet vaativat valitettavasti aina erityistä hoitoa. Myös aurinkosuojan valinnassa on tällöin oltava varovainen. Emme suosittele klassisia voideversioita tai tunnettua aurinkomaitoa, jos sinulla on akne. Ihanteellinen ratkaisu ovat tällöin geelimäiset koostumukset. Vedenkestävät tuotteet tukevat ihon rasvoittumista, eikä niitäkään suositella. Ei-komedogeeniset ainesosat taasen taistelevat finnejä vastaan – hiki ja tali eivät tuki silloin huokosia.

Aurinkovoide auttaa myös ihon vanhenemista vastaan!

 

UV-säteily nopeuttaa ryppyjen muodostumista ja pigmenttiläiskien syntymistä. Ottamalla aurinkovoiteen osaksi kauneudenhoitorutiiniasi ryhdyt näin taistoon ryppyjä ja pigmenttiläiskiä vastaan. Auringonvalo haittaa ihosi uusiutumista – näin vastustat sitä aurinkovoiteella tai UV-suodattimia sisältävillä hoitotuotteilla, koska ne vaimentavat tai heijastavat UV-säteilyä.

 

Vinkkimme avulla otat aurinkovoiteen täydellisesti mukaan kauneudenhoitorutiineihisi

Tässä oikea järjestys on avain menestykseen. Aloita kosteusvoiteella, käytä sitten aurinkosuojaa ja viimeistele kasvosi sitten lopuksi päivän meikillä!