Sulfaatiton shampoo & silikoniton shampoo

160 Tuote
787
4,5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Silikoniton ja sulfaatiton shampoo – puhtaampi vaihtoehto

Myös shampoota ostaessa teemme koko ajan tietoisempia valintoja. Useat ihmiset haluavat välttää silikoneja ja sulfaatteja hiuksia pestessä. Silikonittomien ja sulfaatittomien shampoiden valikoima on koko ajan laajentunut. Kannattaako shampoon vaihto näihin, riippuu täysin omasta hiusten hoidon tarpeesta.

Mitä tehtäviä silikonilla on shampoossa?

Silikonit ovat veteen liukenemattomia, keinotekoisesti valmistettuja aineita. Niitä käytetään niin kasvojen hoitotuotteissa kuin hiusten hoidossa. Ainesosaluettelossa niiden nimet päättyvät -cone tai -xane. Silikonit peittävät hiuksen ja toimivat pehmentävänä aineena, joka silottaa karhentunutta pintakerrosta. Esteettisesti niiden vaikutus on mullistava: hauraat hiukset muuttuvat jälleen sileiksi ja elottomat suortuvat säteilevät kauniin kiiltävinä. Valitettavasti silikonit eivät kuitenkaan tule ilman haittavaikutuksia:

  • Päällystävä vaikutus: silikonin aiheuttama suojakuori ei päästä hiusten tarvitsemia hoitavia ainesosia hiukseen.
  • Kerääntyminen: jokaisen käyttökerran myötä pehmentävät ainesosat kertyvät hiuksiin, kunnes niiden positiivinen vaikutus muuttuu negatiiviseksi.
  • Mahdollinen allergisoiva vaikutus: herkkä päänahka saattaa saada allergiaoireita.
  • Veteen liukenemattomuus: silikonit päätyvät jäteveteen ja lopulta mikromuovina ympäristöön.

Kuten huomaat silikonit eivät ole mitään ihmeaineita, joita ehdottomasti tarvittaisiin shampoossa. Joillekin hiustyypeille niistä saattaa jopa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Näyttävätkö hiuksesi pesun jälkeen yhä tahmeilta tai ovat rasvaisen tuntuiset? Tämä on selvä merkki, että sinun kannattaa valita silikoniton shampoo. Myöskään hennoille hiuksille hiuksia pehmentävät silikonit eivät sovi. Ne tekevät hiuksista helposti raskaat ja voimattomat.

Sulfaatiton shampoo – miksi se on parempi?

Myös sulfaateista kiistellään yhä enemmän. Sulfaatit kuuluvat niin kutsuttuihin tensideihin. Ne varmistavat, että lika, tali ja erilaiset jäänteet irtoavat ja huuhtoutuvat pois hiuksista ja iholta. Niiden intensiivinen puhdistava vaikutus voi kuitenkin aiheuttaa ärsytystä tai jopa allergiaa. Lisäksi sulfaateilla on voimakkaasti kuivattava vaikutus, joka kuormittaa rasittuneita hiuksia entisestään. Näin ollen sulfaatittomilla shampoilla onkin lukuisia etuja.

Herkkä päänahka rauhoittuu ja tasapainottuu, ja kutina vähenee. Kuivuneet hiukset pystyvät jälleen imemään kosteutta ja saavat luonnollisen kiiltonsa takaisin. Sulfaatiton shampoo auttaa lisäksi värjättyjä hiuksia säilyttämään hehkunsa pidempään. Älä kuitenkaan ihmettele, vaikka nämä tuotteet vaahtoavat vähemmän kuin muut shampoot. Se on täysin normaalia eikä vaikuta puhdistustehoon millään tavoin.

Sulfaatiton ja silikoniton shampoo vaatii kärsivällisyyttä

Vanhat kerääntymät poistat hiuksista helpoiten hoitoaineesta, valita silikoniton vaihtoehto.

Osta sulfaatiton ja silikoniton shampoo parfumdreamsiltä

Haluatko hemmotella hiuksiasi? Selaile parfumdreamsin tuotteita ja tutustu sulfaatittomien ja silikonittomien shampoiden valikoimaan. Sopivat hoitotuotteet löytyvät helposti. Panosta nyt hiusten terveyteen, helli ympäristöä ja iloitse vahvoista, luonnollisesti kiiltävistä suortuvista.