Aurinkosuoja kasvoille

163 Tuote
786
4,5/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Aurinkosuoja kasvoille: miksi se on niin tärkeää?

Kasvojen aurinkosuojavoide on yksi tärkeimmistä keinoista suojautua ihon ikääntymistä vastaan. UV-säteily aiheuttaa ihovaurioita, jotka voivat ilmetä naururyppyinä, juonteina, pigmenttiläiskinä sekä velttona ja nihkeänä ihona. Etenkin kasvoilla tämä voi saada ihmisen näyttämään ikäistään vanhemmalta. Valitsemalla oikeanlaisen aurinkosuojan kasvoille voit ehkäistä tätä vaikutusta.

Mitä erityistä on kasvojen aurinkosuojassa?

Aurinkosuoja kasvoille ei ole sama asia kuin keholle tarkoitetut aurinkovoiteet. Jos levität tavanomaista aurinkovoidetta kasvoille, huomaat pian, että se voi kirvellä silmiä, aiheuttaa näppyjä tai tukkia ihohuokoset. Voiteen koostumus on nimittäin erilainen.

Kasvoille tarkoitetulle aurinkosuojalle on ominaista, että:

  • se imeytyy nopeasti
  • sen levitys on tarkempaa voiteen kiinteämmän koostumuksen ansiosta
  • voide on vähemmän rasvaista ja täyteläistä, sillä vaikka rasvaisuus on tarpeen vartalolla, kasvoilla se voi aiheuttaa näppyjä
  • voide tahraa vähemmän, mikä näkyy etenkin suun ja silmien alueella, jossa se ei tunnu niin helposti epämiellyttävältä eikä se näin ollen aiheuta niin herkästi näiden alueiden palamista tai ärsyyntymistä.

Kasvojen aurinkosuojalla on myös hoitava vaikutus

Useimmiten kasvojen aurinkosuoja sisältää myös hoitavia ainesosia, jotka ravitsevat kasvojen herkkää ihoa. Ne saavat ihon tuntumaan silkkisen sileältä ja hyvin kosteutetulta.

Kasvojen aurinkosuojatuotteiden muihin ainesosiin lukeutuvat muun muassa erilaiset antioksidantit sekä ihoa vahvistavat aineet kuten:

  • koentsyymi Q10
  • A-, C-, E- ja K-vitamiinit
  • keramidit.

Etenkin antioksidantit vaikuttavat yhdessä UV-suojan kanssa haitallisia auringonsäteitä vastaan ja sitovat myös vapaita radikaaleja. Tämä tekee ihosta hoidetun tuntuisen ja samalla se rakentaa ja ylläpitää ihon luonnollista suojakerrosta. Lisäksi ainesosien yhteisvaikutus antaa täydellisen suojan auringolta ja suojaa näin ollen myös ihovaurioilta.

Kuinka suuri aurinkosuojakerroin kasvoille tarkoitetussa aurinkosuojassa olisi hyvä olla?

Kasvojen aurinkosuojana on hyvä käyttää aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on SPF 50. Näin korkea aurinkosuojakerroin pidentää ihon omaa suojausaikaa jopa viisinkertaisesti ja suojaa näin ollen pidemmän aikaa UV-säteiltä kuin esimerkiksi SPF 30 tai SPF 20.

Ihotyypistä riippuen saattaa myös SPF 30 olla riittävä – ratkaisevaa on myös, kuinka pitkään kasvot altistuvat auringolle. Jos vietät koko päivän toimistossa ja käyt vain lyhyesti lounastauolla puolen tunnin ajan istumassa auringossa, tarvitset pienemmän aurinkosuojakertoimen kuin ihminen, joka viettää koko päivän auringon alla.

Kuinka aurinkosuoja levitetään kasvoille oikeaoppisesti?

Levitä ensin päivävoide ja vasta sen jälkeen aurinkosuoja. Ratkaisevan tärkeää on, että levität aurinkosuojaa kasvoille useita kertoja päivän aikana. Erityisesti aurinkoisina päivinä, jolloin hikoillaan voimakkaasti, tulee voidetta levittää uusi kerros säännöllisesti. Myös uimisen tai suihkun jälkeen on tarpeen lisätä aurinkosuojavoidetta.

Jokaiselle ihotyypille sopiva aurinkosuoja kasvoille

Saatavilla on erilaisia kasvojen aurinkosuojavoiteita ihotyypistä riippuen. Ne ottavat huomioon yksilölliset ominaisuudet. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • Erityisesti herkälle iholle tarkoitetut aurinkovoiteet, joissa ei ole säilöntäaineita, alkoholia tai hajusteita.
  • Kuivalle iholle tarkoitetut aurinkovoiteet, jotka kosteuttavat ihoa erityisen hyvin.
  • Rasvaiselle iholle tarkoitetut aurinkovoiteet, jotka eivät lisää ihon rasvaisuutta, vaan hoitavat rasvaisia alueita.

Osta aurinkosuoja kasvoille parfumdreamsiltä

Paras valinta kasvoille on mattapintainen aurinkosuoja, joka ei kiillä, vaan jättää iholle kauniin mattaisen ilmeen voiteesta huolimatta. Näin tunnet olosi hyväksi ja suojatuksi, ja voit nauttia auringosta hyvillä mielin.

parfumdreams tarjoaa sinulle suuren valikoiman erityisesti kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojatuotteita. Etsitpä sitten tiettyä aurinkosuojakerrointa tai erilaisille ihotyypeille tarkoitettuja voiteita, parfumdreamsiltä löydät etsimäsi.