Dr. Bronners

34
4/5 kaikkien arvostelujen pohjalta

Dr. Bronner‘s: luonnonkosmetiikkaa, johon liittyy arvokas sanoma

Luonnonkosmetiikkamerkin Dr. Bronner‘s perusti vuonna 1948 Emanuel Bronner, joka oli saippuanvalmistaja jo kolmannessa sukupolvessa. Emanuel Bronner oli ihmiskunnan yhtenäisyyden puolestapuhuja, sillä hän koki, että ilman yhtenäisyyttä ihmiskunta tuhoutuu. Tämä filosofia näkyy myös Dr. Bronner’sin tuotteissa. Tuotteet on valmistettu tiukimpien ympäristöstandardien mukaisesti, sosiaalisesti vastuullisesti ja tuotteilla on luonnonkosmetiikan ja luomukosmetiikan sertifioinnit.

Kun Emanuel Bronner huomasi Yhdysvalloissa pidetyillä luennoillaan, että ihmiset ottivat mieluummin mukaansa ilmaiseksi jaettua Dr. Bronner'sin nestesaippuaa kuin kuuntelivat häntä, alkoi hän painattaa viestinsä saippuapakkauksien kylkeen. Saippuoista tuli kulttituote 1970-luvulla, ja ne osuivat tuolloin rauhanliikkeen aikana ajan hermoon.

Kesti kuitenkin vielä vuoteen 2000 asti, että saippuaa alettiin viedä muualle maailmaan. Vuonna 2003 Dr. Bronner'sista tuli maailman ensimmäinen valmistaja, joka käytti 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista valmistettuja muovipulloja. Vuonna 2006 käynnistettiin hanke, jonka tarkoituksena oli valmistaa brändin kaikkien kosmetiikkatuotteiden ainesosat reilun kaupan tuotteista. Vuonna 2014 yritys sitoutui nollajätteen politiikkaan.

Mikä tekee Dr. Bronner’sistä niin erityisen?

Dr. Bronner's -tuotemerkki toimii tiukkojen eettisten periaatteiden mukaisesti, jotka takaavat oikeudenmukaiset olosuhteet työntekijöille ja tavarantoimittajille. Se haluaa myös kohdella asiakkaitaan ja maapalloa hyvin ja puolustaa sitä, minkä kokee oikeaksi. Esimerkiksi kaikki voitot, joita yritys ei tarvitse toimintaansa tai yrityksen laajentamiseen, lahjoitetaan hyväntekeväisyyshankkeisiin.

Mistä tuotteesta Dr. Bronner's tunnetaan?

Brändin ehkä tunnetuin tuote on Dr. Bronner's 18 in 1 -luonnonsaippua. Tuotteen nimi 18 in 1 tulee siitä, että Dr. Bronner’s -saippuassa on 18 eri tuotetta yhdessä, mukaan lukien seuraavat:

 • suihkusaippua
 • shampoo
 • kasvojenpuhdistus
 • käsisaippua
 • käsipyykinpesuaine
 • eläinshampoo
 • kodinpuhdistusaine
 • käsitiskiaine
 • tahranpoistaja
 • suuvesi
 • parranajosaippua
 • ja monet muut.

Tämä pieni ihmeaine toi Dr. Bronner'sille läpimurron vuosikymmeniä sitten, ja tuote on edelleen todellinen bestseller. Saippua tasoitti tietä myöhemmälle tuotekehitykselle ja teki Dr. Bronner'sista sen tuotemerkin, joka se on nykyään.

Dr. Bronner‘s: mitä muita tuotteita valikoimaan kuuluu?

Kuuluisan Dr. Bronner's 18 in 1 -luonnonsaippuan lisäksi merkiltä löytyy myös muita kosmetiikkatuotteita, kuten Dr. Bronner‘s vartalonhoitotuotteet ja Dr. Bronner's huulivoide.

Useimmat tuotteet on saatavana eri tuoksuina, kuten piparminttu, appelsiini-inkivääri, laventeli, manteli, ruusu, sitruuna-lime, eukalyptus tai kirsikankukka. Tuotteiden vaikutus on erilainen eri tuoksuissa. Dr. Bronner's 18 in 1 ”Eukalyptus”-saippuaa voi käyttää myös inhalointiin esimerkiksi flunssan aikana. Laventeli sen sijaan rauhoittaa.

Osta Dr. Bronner’sin tuotteita ja tee maailmasta hieman parempi paikka

Dr. Bronner’s luonnonkosmetiikkaa on saatavilla parfumdreamsilla suuri valikoima. Merkkiin vasta tutustuville 18 in 1 -saippua on hyvä valinta, koska sitä voi käyttää niin moneen eri tarkoitukseen ja tilanteeseen. Saippua on klassikko, joka sopii jokaiseen talouteen. Teoriassa koko hoitorutiini on mahdollista kattaa Dr. Bronner’sin tuotteilla, jotka tarjoavat hoitoa niin iholle, hiuksille, kasvoille, käsille, vartalolle ja jopa hampaille sekä suulle. Kaikki tuotteet ovat hyvin siedettyjä.