parfumdreams juhlii Pride-kuukautta

Lisää väriä elämään! Hae inspiraatiota oman CSD-meikkisi toteuttamiseen ja lue lisää Pride-kuukaudesta.

Kesäkuu on Pride Month, kuukausi, jona LGBTQIA+ -yhteisöt löytävät yhteen juhliakseen yhteiskunnan moninaisuutta. Samalla Pride-kuukauden tarkoituksena on kiinnittää huomio yhä vallitseviin epäoikeudenmukaisuuksiin ja taistella paremman tasa-arvon puolesta.

Meille parfumdreamsillä monimuotoisuus, itsensä toteuttaminen ja hyväksyntä ovat asioita, joiden tulisi olla kaikille yhtäläisiä sukupuolesta, kansallisuudesta, ihonväristä ja seksuaalisesta suuntauksesta riippumatta. Jokaisella tulisi olla vapaus valita rakkautensa ja kehittyä yksilönä. Yhdessä kanssanne voimme kasvattaa kunnioituksen, suvaitsevuuden, vapauden ja rakkauden ilmapiiriä.Löydä oma Pride-lookisi

Näytä väriä ja ota kantaa!

Miksi Pride-kuukautta juhlitaan?

Juhlimme joka vuoden kesäkuussa Pride-kuukautta kunnioittaaksemme Stonewallin mellakoihin osallistuneita. Kyseisiä mellakoita ja etenkin Christopher Streetin homobaarissa Stonewall Innissä tapahtuneita mielenosoituksia pidetään LGBTQIA+ -liikkeen käännekohtana. Vuosi Stonewallin mellakoiden jälkeen USA:ssa järjestettiin ensimmäiset Gay Pride -kulkueet. Tästä syystä nykyäänkin useimmat Pride-kulkueet ja -festivaalit ympäri maailmaa järjestetään kesäkuussa. Sateenkaariliput ja kirjavat värit koristavat tällöin katukuvaa. Pride Month tähtää ennen kaikkea osoittamaan kunnioitusta LGBTQIA+ -yhteisölle, parantamaan sen arvostusta ja lisäämään tasa-arvoa.

Pride month -lempituotteemme

Mitä lyhenne LGBTQIA+ tarkoittaa

Lyhenne LGBTQIA+ tarkoittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Kirjaimet tulevat sanoista lesbo, homo, biseksuaali, transsukupuolinen, queer, intersukupuolinen ja aseksuaalinen. Merkillä + tarkoitetaan kaikkia sellaisia seksuaalisuuntauksia ja -identiteettejä, joille ei ole omaa kirjainta kirjainlyhenteessä, kuten panseksuaalisuus.

Kuinka Pride-kuukautta juhlitaan?

Monissa kaupungeissa ja alueilla järjestetään kesäkuussa kulkueita, joiden tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta LGBTQIA+ -yhteisöjä kohtaan. Nappaa mukaasi sateenkaari-, bi-, lesbo-, pan- tai jokin muu pride-lippu ja osallistu tapahtumiin. Myös teemameikki antaa mahdollisuuden luovuuteen. Käytä värejä ja luo oma pride-statement. Sinun ei tarvitse identifioida itseäsi LGBTQIA+ -henkilöksi osallistuaksesi Pride-tapahtumiin. Jokainen on tervetullut mukaan osoittamaan tukeaan tasa-arvoisen kohtelun edistämiselle. Ally (liittolainen) on termi, jota käytetään tapahtumiin osallistuvasta tai ystävien kanssa juhlivasta henkilöstä, joka haluaa olla mukana yhteisössä, oppia siltä ja olla aktiivinen toimija.

 

Lopulta kyse on siitä, että olemme kaikki ihmisiä ja meitä tulisi kunnioittaa sellaisena kuin olemme. Olimmepa homoja, lesboja tai biseksuaaleja tai tunsimmepa olevamme väärässä kehossa tai meillä ei ole selkeää sukupuolta, kenenkään ei tarvitse kokea luokkauksia tai syrjintää omakuvansa vuoksi. Tunnusta siis vain rohkeasti väriä.

 

be proud and be loud