parfumdreams esittää: Hiustenhoito-opas kaikille hiustyypeille

Inspiroidu uusimmista hiustrendeistä, hoitotuotteista ja kampausideoista.

Olipa sinulla ohuet, paksut, kiharat tai suorat hiukset – täältä löydät hiustyypillesi sopivat hoito- ja stailausvinkit. Valikoimamme tarjoaa tuotteet, joilla hiukset on helppo laittaa kaikkiin menoihin.

 
Wie pflege ich feines Haar richtig?

Ohuiden hiusten hoito

Lue lisää!
Wie pflege ich trockenes Haar?

Kuivien hiusten hoito

Tutustu nyt
Wie pflege ich fettiges Haar?

Rasvoittuvien hiusten hoito

Lue lisää

Hiustenhoidon kymmenen käskyä

1. Hiustenpesu: Vähemmän on enemmän. Jos haluat välttää hiustyven rasvoittumista, älä pese hiuksiasi päivittäin. Suosittelemme pesemään hiukset kahden tai kolmen päivän välein. Näin pidät huolen siitä, että hiukset poistavat rasvaisuutta itse ja talin tuotanto tasapainottuu. Jos olosi hiusten kanssa on epävarma toisena tai kolmantena päivänä, voit hyvin käyttää kuivashampoota. Se on kätevä tapa loihtia hiuksille hetkessä kaunis ilme.
2. Shampoo: Älä käytä silikonia tai parabeeneja sisältävää shampoota, vaan valitse sellainen, jossa on mietoja tensidejä. Tätä ohjenuoraa noudattamalla suojelet päänahkaasi ja puhdistat hiuksesi luotettavasti. Seuraava menestystekijä: Älä pese hiuksiasi liian kuumalla vedellä – haalea vesi on avain onneen.

 

3. Kuivaus: Älä hankaa hiuksiasi pyyhkeellä kuivaksi pesun jälkeen, vaan puristele mieluummin. Väärä kuivaustapa voi pahimmassa tapauksessa saada hiukset katkeilemaan. Käytä suoristinta tai kiharrinta vasta, kun hiukset ovat täysin kuivuneet.
4. Kampaaminen: Harjaa hiuksesi vasta niiden kuivuttua kunnolla. Märät hiukset ovat herkemmät kuin kuivat hiukset. Jos sinun on kuitenkin syystä tai toisesta selvitettävä hiukset ennen kuin ne ovat täysin kuivat, suosittelemme käyttämään harvaa kampaa ja etenemään latvoista kohti hiustyveä.
5. Föönaus: Kuten hyvin tiedetään, liika kuumuus ei tee hyvää hiuksille. Anna hiusten kuivua ilmassa jonkin aikaa ennen kuin föönaat ne. Tällöin niillä on aikaa palautua pesua edeltävään tilaan. Föönaa hiuksesi matalalla lämpötilalla ja pidä hiustenkuivainta vähintään 20 cm:n päässä hiuksista.

 

6. Tärkeät hiustenhoitotuotteet: Perinteiset hoitoaine, hiusnaamio ja hiusseerumi kannattaa sisällyttää hoitorutiineihin. Mutta milloin mitäkin käytetään? Hoitoaine huolehtii siitä, etteivät hiukset takkuunnu ja sen myötä huovutu kammatessa. Hoitoaine siis pitää hiukset siloisina ja kammattavina. Hiusnaamio puolestaan kosteuttaa hiuksia. Sitä olisi hyvä käyttää aina parin viikon välein hiustenpesun jälkeen. Hiusseerumi on taas tuote, jota käyttävät edistyneet hiustenhoitajat. Se on ratkaisu hiusrakenteiden intensiiviseen hoitoon. Hiero seerumia hiustenpesun jälkeen päänahkaan. Tämä suojaa hiuksen rakennetta, tekee päänahalle hyvää ja tarjoaa runsaasti kosteutta.
7. Älä päästä latvoja haaroittumaan! Leikkuuta hiuksesi silloinkin, kun haluaisit säilyttää niiden pituudesta jokaisen sentin. Latvojen säännöllinen leikkaus pitää hiukset pidemmällä aikavälillä terveempinä. Älä anna niille tilaisuutta tehdä hallaa hiuksillesi.
8. Stailaus: Käytä hiusdonitseja kovien metallisten hiussolkien sijaan tai jos käytät hiussolkia, valitse kankainen tai pehmeäpintainen. Ne eivät yleensä katko hiuksiasi.

 

9. Terveellinen ravinto: Hedelmistä, marjoista ja kasviksista saatavilla vitamiineilla sekä kalasta, rahkasta ja siipikarjanlihasta saatavalla proteiinilla on myös keskeinen rooli hiustesi hyvinvoinnille ja kasvulle. Hiusjuuri kaipaa kosteutta, minkä vuoksi riittävä nesteensaanti on todella tärkeää.
10. Kesä, aurinko ja auringonsäteet: UV-suojaus on kesällä tärkeä ihon lisäksi myös hiuksille. Erityistä huolenpitoa kaipaa myös päänahka sekä sen lisäksi hiusrakenne, joka tarvitsee tukea voidakseen hyvin. Neuvomme on hyvin yksinkertainen: Hoida hiuksia UV-suojatuilla hoitotuotteilla tai UV-suihkeilla, jotka on tarkoitettu juuri auringonsäteilyä vastaan. Aurinkopäähine ja värikkäät päähän kiedottavat huivit ovat nyt muodissa – ne suojaavat UV-säteilyltä ja näyttävät hyviltä.

 

Trendikkäät hiusmallit

Tutustu trendikkäisiin hiusstailauksen uusiin tuuliin ja inspiroidu! Kaipaatko pientä uudistumista ja seuraava kampaajakäynti lähestyy? Nämä hiusmallit ovat nyt trendien kärjessä tänä vuonna!

Long hair, don't care

Tämä trendi vaatii kärsivällisyyttä – pitkät hiukset valloittivat ja ottivat pauloihinsa catwalkit vuonna 2021. Julkisuudet henkilöt kuten Kim Kardashian, Jennifer Lopez ja Julia Roberts pitävät hiuksensa pitkinä ja näyttävät niissä häikäiseviltä ja nuorekkailta. Seuraavat tuotteet auttavat tekemään pitkistä hiuksistasi hoidetut, terveet ja kiiltävät.

Wet hair

Tänä vuonna ”dewy skin” ei ole ainoastaan trendikäs ihomeikeissä, vaan märännäköiset hiukset ovat nyt lähes punaisen langan tavoin kaikilla Fashion-Weekin catwalkeilla. Look syntyy todella helposti. Ota geeliä, lisää siihen vähän vettä ja levitä hiuksiisi. Tämän jälkeen hiukset kammataan taakse tai sivujakaukselle.

Long Bob

Pitkä polkkatukka on vuoden 2021 merkittävin hiustrendi. Se sopii jokaiselle naiselle! Pitkä polkka sopii kaikkiin kasvonmuotoihin, niin teräväpiirteiseen ja kulmikkaisiin kuin pyöreisiin ja soikeanmuotoisiinkin. Muutamalla yksityiskohdalla saat tämän leikkauksen sopimaan juuri itsellesi parhaiten. Jos sinulla on korkea otsa, sinulle sopii parhaiten polkan ja otsatukan yhdistelmä. Persoonallinen otsatukka luo ilmettä. Räväkkää ja flirttiä! Jos sinulla on teräväpiirteiset tai kulmikkaat kasvot, sinulle sopii pitkä polkka, joka koostuu portaittain leikatusta tyvestä ja olkapäille ulottuvista latvoista. Jos omaat pyöreämmät kasvot, sinulle sopii kauniisti pitkä kihara polkkatukka. Kiharat imartelevat pyöreitä kasvoja ja korostavat niitä nätisti. Loivat kiharat tekevät lookista rennon.

Vinkit, jotka saavat hiuksesi kasvamaan nopeammin.

 

1. Kun latvat leikataan säännöllisesti, hius ei pääse haarautumaan pidemmältä matkalta. 2. Huolehdi tasapainoisesta ravinnosta, joka sisältää riittävästi rautaa, C-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja. Niitä löytyy erityisesti pavuista, paprikasta, pinaatista, munista, chian- ja hampunsiemenistä sekä villilohesta. 3. Biotiinia! Biotiini on tärkeä ravintoaine hiuksille. Osittain sitä saadaan myös ravinnosta. Biotiini antaa hiuksille kestävyyttä ja kiiltoa.